banner engelholmsrevyn 2019

2010

Oj, vilken dundrande succé det blev !

Vi slog publikrekord ( om man bortser från F 10- föreställningarna som vi hade under några år) och detta med råge. Året innan hade vi tappat ganska mycket, men vi tog igen detta tappet och ökade på med nästan lika många besökare.

Platsbiljetter började för första gången att säljas och detta bidrog även till ökningen förutom att det var en av de roligaste o fräckaste revyerna som gjorts i Revyns 24- åriga historia. MatsOle Svensson var tillbaka i revyn efter 18-års frånvaro och detta som Regissör, Scenograf, Klädskapare m.m. Att det är en Nordväst-Skånes bästa designers märktes väl på scenen. Det han, Bitte och Anki hade fått ihop i klädväg med färg o glamour var enastående grannt som man säjer på skånska. Nummer man särskilt minns från revyn var : Apotekssketchen "Pillertrilleri" med kli mellan skinkorna och dagens hjälpmedel på apoteket i form av bla. dildosar som Sofia så diskret handlade av Anna och som det senare

sjöngs en härlig sång om av dansarna. Självklart gjordes en hyllning till Michael Jackson i numret "Mikael Jönssons sorti" som blev mycket uppskattat. Öppningen i andra akten, "Lottakårens entré" med sju stycken Lotta Engberg kopior i exakt samma peruker o kläder var helfräckt och numret efter, "Hold up!- Fattiglapp!" med Bosse o Johan som "glöttiga bönner" försökandes råna Sofias lanthandel där endast den gamle Nisse var kund och som dessutom inte hade mycket pengar var en av revyns roligate detta året.

Två nummer till som verkligen stack ut var "Flygplaner" där Sara och Anna skickades iväg till Thailand för plastikoperation av sina män Bosse o Johan. Sofias spel bakom receptionsdisken var strålande som alltmer överförfriskad ju längre sketchen pågick. "Nyskilda vilda Matilda".- sången som Anna gjorde fantastiskt bra där hon bla. försökte förföra stackars vettskrämde Nisse var absolut revyns bästa sångnummer. Ja, det finns mer att skriva om denna revyn, men då får det inte plats så vi tackar för detta året.